Chleb piwny BBQ Napoleon
19,99 zł
Na stanie
Waga | 0,5 kg |
---|---|
Producent | Napoleon |
Z Mieszanką do Chleba Piwnego możesz w mgnieniu oka upiec chleb pszenny w stylu rzemieślniczym z ulubionym piwem. Wystarczy dodać piwo do mąki i pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu do pieczenia, chleb możesz upiec w zamkniętym grillu lub w piekarniku.
Skład: MIESZANKA CIASTA: MĄKA PSZENNA, sól jodowana (sól, jodek potasu), drożdże suszone, dekstroza, cukier, emulgator: E481; ekstrakt słodowy (JĘCZMIEŃ, ŻYTO), środek do ulepszania mąki: kwas askorbinowy. Produkt może zawierać śladowe ilości JAJ, SOI, MLEKA, SEZAMU i ŁUBINU.
Przygotowanie: Usuń folię z formy. Do formy do pieczenia wypełnionej mąką wlej 250 ml letniego piwa lub wody (temp. 35°C). Mieszać łyżką przez około 2 minuty do uzyskania gładkiego ciasta. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw w cieple na co najmniej 40 minut, ewentualnie wstawiając do piekarnika (na 30-50°C). Pozwól, aby ciasto wyrosło do górnej krawędzi formy do pieczenia.
Pieczenie na grillu: Rozgrzej grilla do 230°C. Włóż chleb do środka. Zamknij pokrywę grilla i piecz metodą pośrednią przez około 60 minut. Pozostaw chleb do ostygnięcia na 10 minut i wyjmij go z formy do pieczenia.
Pieczenie w piekarniku:. Nagrzej piekarnik do 200°C (termo obieg) i piecz chleb w piekarniku przez około 50 minut. Pozostaw chleb do ostygnięcia na 10 minut i wyjmij go z formy do pieczenia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła. Mąki i ciasta nie są przeznaczone do spożycia na surowo i zawsze muszą być dobrze podgrzane przed spożyciem.
Data ważności: Najlepiej spożyć przed: data wskazana na opakowaniu.